+359888955615 perla@velmar.com Facebook Instagram
Често задавани въпроси
ВЕЛМАР българска компания ли е?
ВЕЛМАР е изцяло българска компания основана през вече далечната 1989 г. Още със създаването си компания ВЕЛМАР се утвърждава като лидер на пазара с бижута в България, а в работата с естествени /култивирани/ перли е единствен и най-голям производител и разпространител. Всички модели са плод на наши собствени дизайнери, а самите продукти се изработват от обучените ни бижутери. За разлика от много други компании за търговия на бижута – както перлени, така и други – които само купуват и препродават готови стоки, ние изработваме всичко – от закопчалките и аксесоарите, до крайния продукт – в нашите собствени ателиета, контролирайки по този начин всеки процес и гарантирайки Ви най-доброто възможно качество и обслужване. Днес, над 25 години по-късно, компания ВЕЛМАР все още е лидер на пазара с перлени бижута в България, а качеството, професионализмът, разнообразието от бижута и възможностите за съвместен бизнес, които предлагаме, са без конкуренция.
 
Перлите ВЕЛМАР истински ли са?
Компания ВЕЛМАР работи само и единствено със 100% естествени култивирани перли! Всички перли са класифицирани и оценени единствено от обучени към GIA специалисти, по най-високи стандарти. Нашите перли не са третирани по никакъв начин, с цел измамно повишаване на тяхното качество и цялостно излъчване. Всички перли са лично подбирани от най-големите пазари и перлени стопанства в света, а след това са внима-телно селектирани и подбрани, за да достигнат до Вашето бижу. С перли ВЕЛМАР може да бъдете сигурни, че купувате оригинал!
Перлите ВЕЛМАР речни ли са?
Компания ВЕЛМАР използва за своите бижута основно сладководни перли с най-високо качество. Речните перли, макар също сладководни, не намират приложение при нас. Почти всички сладководни миди, се отглеждат в езера, като съответно качеството и размера на получените перли многократно надхвърлят тези на речните.
Закупих си бижу от ВЕЛМАР, може ли да го коригирам/ заменя/ върна?
Всички бижута ВЕЛМАР се изработват на място от нашите обучени бижутери. Това ни дава възможност, да предложим на клиентите ни, в рамките на един месец от закупуване на дадено бижу, то да бъде коригирано (удължаване, скъсяване, смяна на закопчалка и т.н.), заменено за друго или дори върнато, без абсолютно никакъв проблем от наша страна. Една от най-големите цели на компания ВЕЛМАР е клиентът да остане 100% доволен от своята покупка, затова ще направим всичко възможно, за да удовлетворим Вашите изисквания.
Изработвате ли бижута по поръчка? / Изпълнявате ли специални изисквания?
Основната дейност на нашата компания е производството и търговията с бижута от естествени култивирани перли. Но това далеч не е всичко, което предлагаме и което сме в състояние да изработим. Искате бижу по поръчка или имате специални изисквания за изработка на дадено изделие няма проблем, при нас сте на точното място! Бижутерска къща ВЕЛМАР предлага изработване на бижута по идея на клиента, по рисунка на клиента или директно по снимка на друго бижу! Работим със злато, сребро, платина, скъпоценни и полускъпоценни камъни, мъниста, кристали и др. Цените, които предоставяме за такъв тип индивидуални поръчки, са без конкуренция, а изпълнението безупречно!
Изработвате ли годежни пръстени / брачни халки?
Искате да направите годежен пръстен или брачни халки, а готовите модели, които предлагат по магазините се еднообразни, скучни и на безсмислено високи цени? Ние от компания ВЕЛМАР ще изработим най-красивия и изгоден пръстен за Вашия специален момент. И не мислете, че предлагаме изгодни цени за сметка на качеството всички диаманти, които осигуряваме, са със сертификат от GIA (най-реномиранта гемологична лаборатория в света), работим само с най-модерните софтуери за моделиране и дизайн, а изработката ни е на световно ниво! При нас няма нищо скрито и имате възможност да участвате в целия процес от диазайна, през изработката, до нанасянето на финалните щрихи на Вашата поръчка. Може да бъдете сигурни, че ние винаги ще предложим най-добрия вариант за бюджета, който сте си отделелили.