+359888955615 perla@velmar.com Facebook Instagram

Типове перли

Напълно естествени перли
Украсявайки крале, кралици и благородници, естес-твените перли са познати на човечеството буквално от хилядолетия. Много от напълно естествените перли, продавани в наши дни, са същите, които са събирани и ценени през миналите векове. Някои от тях са увеличили многократно стойността си с времето. Днес, все още има добив на естествени перли, но това става случайно, когато се събират миди за храна.
Прочети още
Култивирани перли
Днес, 99% от предлаганите по световните пазари перли са култивирани. С откриването на технология за контролирано създаване и отглеждане на перли, с помощта на човешка намеса, перлата започва да става достъпна и популярна за много по-широк кръг от хора. Култивираните перли, са напълно „истински“ перли и благодарение на непрекъснато подобряващите се методи в тяхното отглеждане, качеството и стойността им стават все по-високи.
Прочети още
Изкуствени перли
Все по-голямото популяризиране на перлите и стремежът към по-съвършена перла, водят неми-нуемо до опити за създаване на изкуствени перли и такива, които само имитират техните характерис-тики. Изцяло пластмасови топчета; такива, които имат само изкуствено добавен повърхностен слой седеф; перли тип Majorica, които не са отгледани от миди, а е използван стрит на прах седеф, оформен в сфера вариантите са безброй.
Прочети още